Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Aveți încredere în intuiția poporului român

Aveți încredere în intuiția poporului român

Mesaj electoral al candidatului text ți vodeo:

Sunt Valeriu Saharneanu, jurnalist. În anul 1990 am fondat și coordonat timp de patru ani programul informativ Mesager al Televiziunii Naționale, iar în anul 2000 – Vocea Basarabiei -, postul de radio care a promovat cauza reîntregirii celor două state românești. Din 1994, timp de patru mandate, am fost președinte al Uniunii Jurnaliștilor.

Zece ani în urmă m-am implicat în politică. Am fost dezgustat să văd cum noua clasă politică, venită la putere după 7 aprilie 2009 a trădat revoluția, suferința și sacrificiul tinerilor și s-a apucat să transforme independența Republicii Moldova din proiect al reîntregirii naționale, așa cum a fost gândit el în 1991, în enclavă oligarhică, separată de restul națiunii și rezervată îmbuibării personale prin corupție. Consecințele le știm: stat capturat, populație adusă la disperare, sărăcită și exilată, propulsarea la putere a coloanei a cincea trădătoare de neam.

În 2013, în echipă, am pus problema reformării clasei politice și am blocat revenirea la putere a comuniștilor. Astfel a fost posibilă semnarea Acordului de Asociere a Republicii Moldova la Uniunea Europeană în 2014. Sunt semnatarul acestui act politic și juridic care a salvat Republica Moldova de la dizolvarea ei completă în substanța ucigătoare a corupției endemice și a trădării de neam.

În proiectul Alianței pentru Unirea Românilor de care mi-am legat destinul la această etapă a vieții, vreau să muncesc și să lupt pentru a putea semna în anii apropiați și Declarația de Reîntregire, care să însemne Actul de reabilitare a Declarației de Unire de la 1918, Unire întreruptă criminal prin agresiune, urmată de o îndelungată ocupație străină.

Să ne alăturăm cu toții acestui efort. Să nu lăsăm muncile istoriei pe seama generațiilor viitoare. Unirea neîntârziată a celor două state românești este salvarea noastră, a basarabenilor, este proiectul nostru european cel mai viabil, cel mai eficient, cel mai onest și cel mai cu dreptate.

Aveți încredere în intuiția poporului român care la 6 decembrie 2020 a propulsat în Parlamentul de la București tânăra echipă AUR. La 11 iulie 2021, votați echipa AUR pentru Parlamentul de la Chișinău și pasul mic al visului de reîntregire va putea să intre pe traiectoria  saltului cel mare către libertatea autentică, cea care este posibilă doar adunând națiunea împreună.

Votați AUR!

https://www.facebook.com/watch?v=782470079130119

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.