O jigodie umblă…

O jigodie umblă…

Cică o jigodie umblă prin România și cere bani pentru postul de radio Vocea Basarabiei.

Nu pentru a-l întreține. Pentru a-l vinde, bineînțeles.

Cică jigodia șantajează, că dacă românii nu o cumpără, ea, jigodia (dar este vorba de EL), o va vinde lui Dodon ori chiar lui Usatâi, adică rușilor; motivul: nu are încotro, finanțatorul (hoțul principal) e la zdup și arterele de finanțare s-au îngustat catastrofal.

Asta după ce jigodia a vândut deja o dată postul de radio Vocea Basarabiei, trăgându-și în țeapă partenerul. Nu a fost cu noroc (va fi și cu pedeapsă), pentru că cel căruia i-a vândut postul de radio a încăput la pușcărie. Pentru corupție. Numele lui este Filat. Vlad Filat. Anume Filat a încurajat jigodia să-și tragă în țeapă partenerul, premiind-o pentru asta cu 260 000 de Euro (pe față) și cu o casă multi-etajată și bine-mobilată în Chișinău.

Desigur, „nimicurile” acestea  nu interesează nici Procuratura Generală, nici Centrul Național Anticorupție și nici analiștii/jurnaliști, apropo, care scriu în continuare, vorbesc la radio, apar la catedră în fața studenților-jurnaliști cu prelegeri pe teme grozave de etică profesională.

În urma „investiției” lui Filat, acum jigodia nu este o provincială. Acum jigodia este în rând cu toate jigodiile mari –  este de capitală și, în plus, capitalistă. Mare capitalistă. La o conferință de presă (a apărut cu o adulatoare de „valoare”, așa zisă „textieră, compozitoare” și plagiatoare, îîî, scuze, „autoare”), jigodia s-a lăudat, precizând și așteptând aplauze, că are pe un cont personal 1 900 000 de lei din alte afaceri. Este brava, jigodia noastră, are și alte afaceri, nu doar un falimentar post de radio al cărui administrator a fost.

O fi având. Dacă îmi amintesc, la nici la un an de la sfințirea Crucii  Mântuirii Neamului Românesc (al cărei administrator a fost la fel), care a avut loc în ziua de Sfânta Măria, la 28 august 2011, jigodia a și „transmis-o în gestiune” bisericii ruse. Deși, în acea zi de neuitat (28 august 2011), jigodia a vociferat de la microfon, fără să-l tragă nimeni de limbă, ca Filat i-a dat (să înțelegem, pentru întreținere) 30 000 de Euro. Fără să-i atașeze la cheta generală a miilor de ctitori, dar și fără să organizeze (din lipsă de bani, precum se văieta), cel puțin, o foarte mică și foarte necesară agapă, într-o lungă zi de vară dogorâtoare, pentru ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și al Bucovinei și ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, care s-au trudit, au venit prin colbul Dealului Zghiharea și au sfințit Crucea din porunca Preafericitului Daniel, Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, dar și pentru delegația ctitorilor din Onești și Bacău, care au jucat un rol determinant în zidirea Crucii la Nisporeni. De fapt, oneștenii (Maria și Ghiță Dohotaru) au făcut rostul Crucii din îndemnul prea-cuvioșilor români Rodion Bogdan (din Chișinău) și a basarabeanului/oneștean Constantin Rusanovschi.

Nu cred în bârfe. Jigodia nu și-a băgat cei 30 000 de Euro în gâtlej, haideți să credem că i-o fi investit în „alte afaceri”. Dar, să părăsim aceste tărâm: problema asta, de condiție „spirituală”, trebuie cercetată într-o chestiune aparte.

Întrebarea pe care ne-o punem acum este următoarea: cum îndrăznește această jigodie să calce pământul sfânt al României ca să re-vândă postul de radio Vocea Basarabiei după ce l-a falimentat cu bună știință și cu rea credință, pregătind, laș și ticălos, „cesionarea” lui către Filat, prin rusul Cijov, interpusul lui Filat de la Briceni.

Cunoaște cumva, cineva, cum se numește jigodia asta  și cum poate fi ea stârpită de pe fața pământului?

Cu durere,

Valeriu Saharneanu,

fondatorul postului de radio Vocea Basarabiei