La Moscova se înmulțesc zvonurile despre iminența unei lovituri de stat

La Moscova circulă zvonuri că o serie de foști generali și ofițeri KGB se pregătesc să-l răstoarne pe președintele rus, Vladimir Putin, și plănuiesc să pună capăt războiului din Ucraina care este tot mai mult văzut în Rusia ca o greșeală strategică și, mai ales, un dezastru economic. Potrivit rapoartelor diverșilor analiști și ale presei, conducerea fostului angajator al lui Putin, FSB-ul rus, este atât de frustrată de lipsa progresului militar în Ucraina, încât au contactat o serie de generali și foști oficiali ai armatei. .

În special, un grup de așa ziși „siloviki”, format din foști ofițeri FSB activi în politica rusă, împreună cu foști ofițeri ai GRU, KGB și FSO și alte unități ale comunității de informații ruse, lucrează din greu pentru a-l înlocui pe Putin. Ideea că o lovitură de stat este iminentă este întărită și mai mult de activitatea pe social media din Rusia și Europa de Est, care a crescut vertiginos în ultimele 24 de ore.

În plus, analiștii din interiorul și din afara Rusiei spun că există semne că Putin se îndreaptă spre o lovitură de stat, care se va produce în curând. Se pare că președintele rus este „foarte îngrijorat” și a intensificat măsurile de securitate în jurul său și al Kremlinului. Expertul rus în Securitate, Andrei Soldatov, într-un interviu acordat Centrului pentru Analiza Politicii Europene a spus că „Președintele Rusiei se pregătește pentru o lovitură de stat de câteva săptămâni, în timp ce s-a confruntat cu critici dure la adresa „operațiunii sale speciale” din Ucraina și și-a îndepărtat aproximativ 150 de spioni din cauza eșecurilor constante”, a explicat Soldatov.

Analistul rus Alexei Muravyov este, de asemenea, convins că președintele rus se confruntă cu o lovitură de stat din partea liderilor săi militari și de informații. Muravyov a declarat pentru Sky News Australia că încercarea de a-l înlătura pe Putin ar putea fi inevitabilă, deoarece „cred că există tensiune în Rusia între comunitatea de informații și președintele rus Vladimir Putin”.

Problema este că în Rusia oamenii nu știu nici să lupte și nici să facă lovituri de stat. E deajuns să ne amintim de ultimul puci din 1991, supranumit „Lac al Lebedelor”, ceea ce ne face să credem că mai degrabă totul se va prăbuși de la sine.

Sursa: ehorussia.com

Leave a Comment

(0 Comments)

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *