Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » În sfârșit, Iurie Roșca are interdicție de intrare în România: și de ce i-ar fi de mirare?

În sfârșit, Iurie Roșca are interdicție de intrare în România: și de ce i-ar fi de mirare?

Portalul de știri al lui Dodon, Unimedia (face parte din conglomeratul mediilor arondate intereselor Kremlinului), a publicat câteva minute în urmă un live transmis de Iurie Roșca, în care acesta relatează, cu voce stinsă și a mirării, că face drum întors de la vama Albița, acolo fiind anunțat că începând cu luna septembrie 2020 are interdicție pe trei ani de intrare în România.

În clipul difuzat Roșca spune: Calitatea fluidizării transportului și a călătorilor spre România la vama Albița este floare la ureche pe lângă noutatea pe care am primit-o acum câteva minute. Am interdicție de intrare în România pentru 3 ani de zile, începând cu septembrie 2020. Motivele, băieții nu sunt obligați să mie le raporteze, așa că, revin acasă…”

Roșca nu precizează ce are în vedere când spune că revine acasă: revine în casa de la Chișinău unde se află cu slujba de rezident al structurilor secrete rusești ori revine direct în Rusia, statul pentru care lucrează de foarte mulți ani.

Apoi, ne mirăm noi, de ce Roșca ar fi mirat el însuși că are interdicție de intrare în România? Organizația de dezinformare și propagandă „Sputink” (instituție media aparținând Kremlinului) la care pare să fie angajat cu acte în regulă, a fost prinsă nu o dată cu diversiuni pe domeniul știrilor false și a promovării unor campanii diversioniste atât în România, cât și în Republica Moldova. Iată, cu acest prilej al repudierii lui Roșca, aflăm că România a hotărât, în sfârșit, să se apere de asemenea atacuri hibride, iar agentura neprietenilor țării să fie tratată după statut – cel de spion al structurilor rusești și agent de influență a Rusiei.

Așa că Roșcă să nu se mire dacă într-o bună zi va fi considerat indezirabil și în Republica Moldova, statul și cetățenii pe care i-a trădat îndelung și fundamental. În inimile multor oameni de bună credință el demult este o căzătură. Ca cetățean al Republicii Moldova ce este, el nu poate fi declarat persona non-grata și alungat cât mai departe de aceste meleaguri, dar ca spion care bănuim că este, el poate fi tras la răspundere morală și penală pentru activitatea subversivă în favoarea unui stat agresor.

Valeriu Saharneanu

14 august 2021

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.