Ziarul de Gardă: Sinteza VIDEO a dosarului „mita în justiție”

 

Zece persoane au intrat  în vizorul procurorilor, fiind anchetați într-un dosar de corupție.  Printre acestea se numără cinci judecătoare, o procuroră, o avocată, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică.

Vă prezentăm mai jos cronologia evenimentelor din dosarul „mitei în justiție”, cine sunt învinuiții și cum a funcționat, conform procurorilor, schema de corupție.      (Ziarul de Gardă)

Mita în justiție

Zece persoane ar fi implicate în dosarul mitei în justiție: cinci judecătoare, o procuroră, o avocată, un asistent judiciar, un medic și o persoană fizică. Aflați cine sunt învinuiții și cum ar fi funcționat schema, potrivit procurorilor.Toate articolele la acest subiect pot fi găsite aici: https://bit.ly/2CLKMd5

Опубликовано Reporter de Garda Пятница, 26 октября 2018 г.

P.S. Sunt sigur: este o operațiune de fațadă, menită să simuleze lupta cu corupția în statul capturat. O grupare care și-a arogat puterea poliitică absolută nu pe calea alegerilor ci prin falsificarea masivă a lor, prin șantaj, corupere și atacuri raider la instituțiile statului nu poate dobândi încrederea luptătorului sincer cu corupția. Oricât s-ar opinti. Cazul mai este servit și ca hrană pentru numeroasele hiene propagandistice ale grupării în contextul campaniei electorale. O perioadă vor avea cu ce să-și umple gura. Judecătorii corupți care au instrumentat dosare la comanda ori în interesul grupării stau liniștiți, ei profită de „imunitatea” grupării. Cunosc o serie bună dintr-aceștia în urma recentei experiențe în procesele pe dosarele înstrăinării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău și a acaparării postului de radio Voacea Basarabiei. Ambele instituții – una publică și alta privată- servesc azi capului grupării „grație” procurorilor și judecătorilor. Așa că în afara acestor artificii destinate inducerii în eroare a partenerilor occideentali și scopurilor propagandistice, marii corupți din rândul demnitarilor rămân neatinși, ca și marii corupți din rândul interlopilor, model Șor. Ei își dezvoltă „businessul” și afacerile politice în deplină libertate, ba chiar protejați de grupare.

Materialul pregătit de Ziarul de Gardă este prețios prin faptul că dezvăluie o falie îngustă dar emblematică a „micii corupții” de care este cuprins sistemul judecătoresc în țara lui Plahotniuc. Este valoros pentru că ne poate ajuta să deducem, deocamdată doar imaginar și prezumtiv, întreaga anvergură a putreziciunii sistemului judecătoreasc și de urmărire penală controlat de marea corupție politică: cea care face azi legea în Republica Moldova.

(V.S.)

Lasă un răspuns