Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Video. Planeta e vie: erupția vulcanului de pe insula La Palma (O. Atlantic)

Video. Planeta e vie: erupția vulcanului de pe insula La Palma (O. Atlantic)

În insula La Palma din Oceanul Atlantic au fost înregistrate în ultima săptămână peste 22.000 de cutremure, semn că vulcanului aflat în parcul național Cumbra Vieja urmează să erupă.

„Cel mai surprinzător lucru pe care l-am experimentat a fost zgomotul făcut de vulcan. Părea că 20 de avioane de luptă decolează în același timp, era un sunet foarte puternic”, a declarat un localnic, pentru BBC.

Insula La Palma este una dintre cele opt care alcătuiesc arhipelagul Insulelor Canare, din Oceanul Atlantic, relativ aproape de coasta de nord-vest a Africii. Cea mai cunoscută insulă din aceast arhipelag este Tenerife.
Aproximativ 5.000 de oameni au fost evacuați în ultimele zile, în așteptarea unei erupții iminente a vulcanului din La Palma. Sâmbătă noapte, vulcanul a început să scuipe fum și lavă, relatează BBC News.

Pagubele provocate de erupție nu sunt încă estimate. Mai multe case și drumuri au fost acoperite de lavă, însă autoritățile urmează să anunțe un bilanț. Între timp, mai mulți soldați au fost detașați în zonă pentru a ajuta la evacuări. De altfel, premierul spaniol se află deja în vizită în insula La Palma, unde locuiesc aproximativ 80.000 de oameni.

sursa: libertatea.ro

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.