VIDEO. 27 Martie 1918 – 27 Martie 2018: Diferența o face calitatea politicenilor

Duminică, 25 martie, la Chișinău se anunță o mare adunare aniversară dedicată Centenarului Unirii Basarabiei cu România și punerii începutului Marii Uniri a Românilor de la 1918.

Populația activă și conștientă va veni în Chișinău nu doar să comemoreze evenimentul și să elogieze făptuitorii lui martiri, ei vor veni în centrul Chișinăului să ceară anularea de fapt a consecințelor Pactului Hitler- Stalin și unirea neîntârziată a Republicii Moldova cu România.

Populația activă și conștientă a ajuns astăzi la înțelegerea că actul reîntregirii nu mai poate fi amânat, că amânarea înseamnă fragmentarea, împărțirea, zdrobirea pe parcele a ceea ce a mai rămas din Basarabia anului 1918 și transformarea Republicii Moldova într-o enclavă de îmbuibare a grupurilor politice mafiote antiromânești, vasale Moscovei. În pericol este pus spațiul național vital al cetățenilor Republicii Moldova.

Sfatul Țării din 1918 se deosebește radical și fundamental de Parlamentul de azi al Republicii Moldova, care, iată, s-a opus organizării unei ședințe solemne dedicate Centenarului și a respins propunerea unei ședințe comune a Parlamentelor de la Chișinău și București.

Clasa politică diriguitoare, calitatea ei, face deci marea diferență dintre evenimentele de acum o sută de ani și cel de azi. Pe fundalul ignoranței și stupidității trădătoare a forțelor politice care se opun înaintării spre o restabilire firească a unitatății naționale, cinstea și onoarea revine înzecit poporului activ și conștient care va manifesta mâine în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.

Politicienii moldoveni ai anului 1918 sunt exact de o sută de ori mai superiori decât cei de astăzi, cei care își pun interesele lor meschine mult mai presus de interesul de viață al cetățenilor prădați zilnic și  batjocoriți în sărăcie și de interesul suprem al națiunii române.

Este misiunea populației active și conștiente să îndrepte necorepunderea. Voința solidară a acestei părți a populației va face Unirea inevitabilă.

Text: Valeriu Saharneanu, 24 martie 2018

 

 

Lasă un răspuns