Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Vaccinul împotriva cancerului a trecut cel mai important test

Vaccinul împotriva cancerului a trecut cel mai important test

UNIMEDIA, citând Playtech.ro (autor: Nicoleta Apostol), ne readuce în atenție subiectul vaccinului împotriva cancerului.

Pentru că știrea ar putea aduce o rază de lumină și o speranță în plus celor care suferă, am hotărât să-i ofer spațiu suplimentar pe blogul personal. Atât de mult le lispesc oamenilor știrile positive… (V.S.)

Vaccinul împotriva cancerului este speranța multor oameni. Astfel, după ce a fost anunțată „formula minune”, care poate elimina tumorile, cercetătorii au testat-o pe șoareci. Rezultatul este mai mult decât satisfăcător.

Studiul efectuat de cercetători de la Stanford University School of Medicine arată că injectarea a doi agenți imunostimulatori, în cantități minuscule, direct în tumorile solide ale șoarecilor pot elimina toate urmele de cancer. Astfel, acest vaccin ar putea fi cea mai la îndemână soluție a omenirii.

Metoda funcționează pentru multe tipuri diferite de cancer, chiar și în cazul tumorilor apărute spontan. Cercetătorii cred că aplicarea locală a cantităților foarte mici din acești agenți ar putea servi ca o terapie rapidă și relativ ieftină în combaterea tumorilor. În plus, șansele să existe efecte secundare după aplicarea terapiei sunt foarte mici.

Aceast vaccin ocolește nevoia de a identifica obiective tumorale specifice imunității și nu necesită activarea en-gros a sistemului imunitar, ori personalizarea celulelor imunitare ale pacientului. Unul dintre cei doi agenți este deja aprobat pentru utilizare la oameni, în timp ce celălalt a fost testat pentru uz uman în mai multe studii clinice independente. Un studiu clinic a fost lansat în ianuarie pentru a testa efectul tratamentului la pacienții cu limfom.

Ronald Levy, profesor de oncologie, este un pionier în domeniul imunoterapiei împotriva cancerului, în care cercetătorii încearcă să valorifice sistemul imunitar pentru combaterea cancerului. Cercetările efectuate în laboratorul său au condus la dezvoltarea rituximabului, unul dintre primii anticorpi monoclonali aprobați pentru utilizare ca tratament anticancer la om. El este și cel care a condus studiul care poate schimba și salva multe vieți.

Unele abordări pentru imunoterapie se bazează pe stimularea sistemului imunitar pe tot corpul. Altele vizează punctele de control care se găsesc în mod natural, care limitează activitatea celulelor imune. Cu toate acestea, altele, ca terapia celulelor T, recent aprobată pentru tratarea anumitor tipuri de leucemie, însă necesită îndepărtarea celulelor imune din organism și ingineria genetică pentru a ataca celulele tumorale.

(Unimedia cu referință la playtech.ro)

9 februarie 2018

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.