Un judecător thailandez: „Dacă nu pot să-mi respect jurământul depus la numire, prefer să mor decât să trăiesc fără onoare”

Un judecător din Thailanda s-a împușcat în piept în sala de tribunal, acuzând presiunile la care a fost supus în timpul procesului de crimă pe care îl judeca, scrie Guardian.

Khanakorn Pianchana a folosit un pistol pentru a se împușca în sala judecătoriei din orașul Yala, după ce a achitat cinci bărbați de acuzațiile de crimă, decizie luată din lipsă de dovezi. Judecătorul a fost dus la spital, unde a fost operat, iar viața sa se pare că nu este pusă în pericol.

Înainte de incident, într-o declarație distribuită masiv pe rețelele sociale, Khanakorn a spus că judecători de rang înalt au făcut presiuni asupra lui pentru a-i declara vinovați pe inculpați. Asta ar fi însemnat să condamne la moarte trei inculpați și la închisoare pe ceilalți doi.

”La acest moment, alți colegi judecători din curți de primă instanță sunt tratați în același fel. Dacă nu pot să-mi respect jurământul depus la numire, prefer să mor decât să trăiesc fără onoare”, spune el în comunicatul distribuit în spațiul public.

Afirmațiile lui Khanakorn au stârnit îngrijorări că, în Thailanda, judecătorii de rang înalt abuzează de puterea lor pentru a obține condamnări menite să satisfacă obiective politice

Sursa: Hotnews.ro

Lasă un răspuns