Tatiana Potîng preia interimatul conducerii Partidului Popular Românesc după fuga din front a lui Vlad Țurcanu. Comunicat PPR

Partidul Popular Românesc

Comunicat de presă

Sâmbătă, 11 ianuarie 2020, a avut loc prima ședință din noul an a Consiliului Politic Național al Partidului Popular Românesc. Consiliul a dezbătut raportul grupului delegat de executivul partidului să reprezinte formațiunea la acțiunile desfășurate în consens de mai multe partide unioniste în vederea construcției Mișcării Politice UNIREA.

Consiliul a aprobat activitatea întreprinsă de grupul delegat de partid în procesul de creare a acestui proiect politic unificator, a stabilit viziunile PPR pentru etapa următoare, finală, a procesului de organizare a celui mai important pol politic unionist, a examinat și redactat textul Acordului de constituire a Mișcării care va fi semnat de liderii partidelor constitutive în una din zilele săptămânii curente.

Membrii Consiliului Politic Național al PPR au luat act în cadrul ședinței de demisia anunțată public de Vlad Țurcanu. Consiliul a calificat gestul lui drept unul nedemn, necolegial și lipsit de respect față de toți cei care l-au învestit cu încrederea lor la ultimul congres și în ultima campanie electorală. Plecarea subită, abruptă, impropriu și denaturat motivată a fostului președinte a demonstrat lipsa calităților lui de lider, caracterul unui parvenit în politică pe criterii meschine, oportuniste. Or, să lucrezi după ultimele alegeri pe o agendă ascunsă de colegii tăi, să faci planuri tainice și să execuți manevre discrete de punere a lui în aplicare, să accepți oferta celor pe care mai ieri îi etichetai drept hiene și șacali este descalificant pentru un debutant în politică. Nu încape îndoială că memoria colectivă va reține cum acest debut s-a consumat într-o banală și ingrată trădare.

În consecința faptului împlinit și în conformitate cu Statutul PPR, Consiliul Politic Național a ales un președinte interimar pentru perioada de până la următorul Congres. Consiliul a decis că această funcție va fi exercitată de Tatiana Potîng, membră-fondatoare a PPR, până în prezent – vicepreședintă a partidului.

Chișinău, 13 ianuarie 2020