Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Summit UE încheiat: România obține suma impresionantă de 80 miliarde de euro pentru modernizare

Summit UE încheiat: România obține suma impresionantă de 80 miliarde de euro pentru modernizare

Iohannis, după summitul european: Am obținut pentru România o sumă impresionantă – 80 de miliarde de euro

”Este un acord exterm de important pentru Romania”, a declarat președintele Klaus Iohannis marți dimineață, după ce liderii europeni s-au înțeles în privința planului de relansare a blocului european.

”Iată că, după discuții foarte complicate, după patru zile și patru nopți de negociere, am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79, 9 miliarde de euro pentru proiectele europene”, a explicat președintele român.

”Negocierile ne permit acum să trecem la etapa următoare. Vom folosi această sumă de 80 de miliarde de euro pentru a reface infrastructura, pentru a construi spitale și școli, pentru a moderniza marele sisteme publice”, a adăugat Iohannis.

”Până acum ne-am pregătit bine, am obținut un rezultat frumos. Este o zi importantă pentru toți, o zi importantă pentru proiectul european”, a mai spus șeful statului.

​Liderii Uniunii Europene au ajuns la un acord privind masivul plan de stimulare a economiilor lovite de coronavirus, consensul fiind obținut marți dimineață, după ce negocierile au durat toată noaptea, transmite Reuters.

Sursa: hothews.ro

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.