Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Studiu in SUA: „Persoanele vaccinate cu ambele doze nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc”

Studiu in SUA: „Persoanele vaccinate cu ambele doze nu poartă virusul și nu se îmbolnăvesc”

Rochelle Walensky, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, promovează noi date care sugerează că persoanele care au fost complet vaccinate nu transmit aproape niciodata COVID-19.

„Datele noastre de la CDC sugerează că persoanele vaccinate nu poartă virusul, nu se îmbolnăvesc si că nu este doar in studiile clinice, ci si in date din lumea reala”, a precizat Walensky intr-un interviu pentru postul de televiziune MSNBC.

Walensky se referea la un nou studiu CDC în care au fost implicate aproape 4.000 de persoane, lucrători din prima linie, unii vaccinați, iar alții nu, care s-au testat săptămânal pentru infecții cu COVID-19 în perioada decembrie 2020 și martie 2021.


Printre persoanele complet vaccinate care au participat la studiu, au fost detectate doar trei infecții COVID-19, în timp ce 161 de persoane care nu erau vaccinate s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Cu alte cuvinte, după două săptămâni de la vaccinarea cu ambele doze de vaccinuri Pfizer sau Moderna, aproape s-au redus la zero toate infecțiile detectabile – indiferent dacă erau asimptomatice sau nu.

CDC a concluzionat, pe baza acestor rezultate, că vaccinurile COVID-19 Pfizer si Moderna sunt aproximativ 90% eficiente in prevenirea infectiilor cu COVID-19, chiar si de tip asimptomatic.

Acesta este un semn ca persoanele vaccinate ii protejeaza pe cei din jur sa nu contacteze coronavirusul.

Sunt necesare însă mai multe date pentru a spune ca vaccinul protejează cu certitudine, motiv pentru care cercetătorii recrutează în prezent mii de studenți pentru a afla mai multe despre probabilitatea răspândirii asimptomatice a acestui virus în rândul persoanelor vaccinate.

Sursa: ziare.com

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.