Senator Ion Hadârcă: ROMÂNIA ȘI GUVERNELE REPUBLICII MOLDOVA

Declarație politică rostită în Senatul României în data de 4 decembrie 2019

Stimate domnule Președinte,

Doamnelor și domnilor senatori,

          Săptămâna trecută Senatul României a adoptat, în calitate de cameră decizională, Legea privind ratificarea Acordului de cooperare dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova în domeniul prevenirii și combaterii corupției, semnat la Chișinău la 19 decembrie 2018.

          Într-un scurt comentariu din plenul Senatului, rostit pe marginea ratificării Acordului, am schițat principalele derapaje politice care s-au întâmplat acolo între timp. Din start, am menționat că relațiile bilaterale dintre cele două Guverne sunt oricum binevenite, pentru că „guvernele vin și pleacă, pe când acordurile rămân”. România nu se limitează doar la rolul de avocat al Chișinăului în susținerea eforturilor acestuia de integrare europeană. Or, combaterea și prevenirea corupției rămâne a fi în continuare una dintre cele mai actuale teme pe agenda statului vecin: corupția este acolo principala cauză a sărăciei și principala amenințare la libertatea, democrația, bunăstarea poporului și la integrarea europeană a Republicii Moldova.

Nuanța controversată pe care vreau s-o dezvolt aici ține de următorul fapt: Acordul dintre Guvernul României și cel al Republicii Moldova de combatere și prevenire a corupției, pe care Senatul l-a aprobat săptămâna trecută, a fost semnat exact cu un an în urmă. Din partea Guvernului României a fost un act generos, dar și de mare provocare. De ce? Pentru că, la acea vreme, Guvernul Republicii Moldova purta, în fața comunității internaționale, stigmatul marii corupții. Era Guvernul marilor furturi și al marilor derapaje antidemocratice. Țin să concretizez că acel guvern se face vinovat de spălarea miliardelor de bani murdari proveniți din Rusia, de furtul unui miliard de dolari din rezerva statului și de anularea rezultatelor unor alegeri câștigate de opoziție, fapte pentru care, în iulie 2018, Uniunea Europeană a înghețat finanțările programate pentru Republica Moldova.

Partidele politice din opoziție și o parte a opiniei publice au criticat semnarea Acordului în decembrie anul trecut. Era tocmai sfârșitul unui an de mare semnificație istorică – al Centenarului Marii Uniri – pe care Guvernul marii corupții de la Chișinău l-a sabotat în modul cel mai impertinent. Era perioada de pregătire pentru alegerile parlamentare artificial amânate de acel guvern cu trei luni și fixate pentru 24 februarie 2019. Era perioada preelectorală în care Guvernul marii corupții de la Chișinău întorcea pe dos toate instituțiile statului și negocia cu Moscova cumpărarea voturilor din zona separatistă transnistreană.

Dar rezultatele, mai mult decât mediocre, în pofida marilor fraude, au picat Guvernul marii corupții de la Chișinău. În iunie, o conjunctură politică anti-oligarhică internă, susținută internațional, a instalat la Chișinău un guvern venit pe valul luptei cu corupția și dedicat luptei împotriva acestui fenomen. Bucureștiul a fost, deci, vizionar, deși mai mult intuitiv, la vremea când a semnat Acordul. Iată că înțelegerea de cooperare nu era pentru cine s-a pregătit, ci pentru cine s-a nimerit a fi luptătorul real împotriva corupției – Guvernul pro-european al Maiei Sandu.

Încurajată de intențiile anti-corupție ale acestui guvern, Camera Deputaților aprobă, la 21 octombrie curent, Acordul și îl trimite în Senat, pentru votul decizional, acordat săptămâna trecută. Numai că, între timp, la Chișinău iarăși se produc schimbări radicale: Guvernul anti-corupție este demis de socialiștii care, cu un an în urmă, alcătuiau binomul oligarhic al marii corupții. Și este demis exact pentru tentativa de a scoate Procuratura Generală de sub controlul politicului corupt.

Azi, la Chișinău, este instalat un Guvern emanat de o forță politică nu doar antieuropeană și antiromânească, ci de o forță politică născută de marea corupție și hrănită financiar de Federația Rusă. Întrebarea este dacă am făcut bine, în ajunul Zilei Naționale a Marii Uniri să ratificăm un Acord de cooperare cu un Guvern de la Chișinău mult mai contestat decât cel cu care partea română a inițiat Acordul în decembrie anul trecut? Ce mesaj transmitem noi forțelor pro-europene și oamenilor de bună-credință de acolo? Cum explicăm această controversă? Răspunsul este cel pe care l-am dat deja, votând unanim Acordul: România va susține Republica Moldova indiferent de regimurile care se perindă la guvernare. Fiindcă România susține poporul Republicii Moldova, nu Guvernele, indiferent de culoarea lor politică.

Apropo, în contextul evenimentelor, chiar în ajun de întâi decembrie, un avertisment dur către Guvernul pro-socialist din RM a venit din partea ambasadorului SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan. Oficialul american a subliniat că, dacă Guvernul Chicu nu va continua reformele, în special lupta împotriva corupției și reformarea justiției, ajutoarele externe vor fi sistate.

Evident că forțele progresiste internaționale, inclusiv România, vor susține în continuare instituțiile, organizațiile și comunitățile de cetățeni care luptă împotriva corupției, care militează pentru statul de drept, dorind să scape de sărăcie și tratament inuman. România va susține poporul Republicii Moldova pentru că îi pasă de destinul lui ca niciunei alte țări de pe această planetă. Iată de ce noi, cu speranță și încredere, atât în zile de sărbătoare, cât și în cele lucrătoare, rostim cu legitimă mândrie: La mulți ani, România!

04 decembrie 2019

Ion Hadârcă,

senator de Vaslui

Lasă un răspuns