Primul pas în unificarea forțelor unioniste s-a produs!

 

Comunicat de presă

Vineri, 5 aprilie 2019, la zece ani de la evenimentele din aprilie 2009, Partidul Liberal Reformator, în cadrul unei conferințe de presă, a semnat, de rând cu alte două partide și trei organizații din societatea civilă, protocolul de constituire a Blocului UNIREA.

Decizia de constituire a Blocului a survenit după alegerile parlamentare, care au demonstrat necesitatea imperativă de consolidare a tuturor forțelor și eforturilor într-un veritabil pol unionist.

Blocul UNIREA este constituit din Partidul Liberal Reformator, Partidul Național Liberal, Partidul Democrația Acasă, Asociația obștească „Tinerii Moldovei”, Asociația obștească „Coaliția BUN”, Asociația obștească „Unirea-ODIP”.

Protocolul de constituire a blocului prevede că Blocul UNIREA va acționa concentrat în scopul conjugării eforturilor pentru restabilirea adevărului istoric, lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop și participării într-un format comun (bloc electoral) în viitoarele campanii electorale din RM.

Totodată, cu acordul părților componente, Blocul UNIREA poate fi extins și cu alte formațiuni politice și civice care și-au asumat dezideratul Reunificării Neamului Românesc!

Tatiana Potîng, vicepreședinte PLR, a menționat asupra importanței evenimentului: „Este pentru prima data când partide politice și entități civice au reușit să se organizeze în doar câteva zile, într-o manieră cooperantă, colegială și să convină asupra constituirii unui veritabil pol unionist!”

Reprezentanta PLR a insistat de asemenea, asupra necesității unei agende unificate de acțiuni concrete de informare și educare a cetățenilor încă îndoctrinați cu propagandă sovietică.

Conferința de presă s-a încheiat cu apelul participanților la implicarea tuturor unioniștilor în fortificarea și extinderea Blocului creat.

Lasă un răspuns