Pe piuneze!- 2. Rubrică rezervată gafelor comise de demnitari

 14 noiembrie 2017

Andrian Candu, președintele Parlamentului – pentru că a declarat la Forumul Mass-Media 2017 că lucrurile nu stau atât de prost la capitolul informării și că problema ar fi în lipsa solidarității în „ramura jurnalismului”.

Demnitar parvenit în cele mai înalte funcții ale statului datorită protecției ce o are ca fin a celui mai mare proprietar de instituții mass-media, monopolist și principal beneficiar al pieței de publicitate, Candu și-a permis să trateze jurnaliștii și presa în termeni aroganți și umilitori. ” La noi sunt televiziuni bogate și mai puțin bogate. Televiziuni cu proprietari bogați și mai puțin bogați. Există posturi publice și private. Treziți-vă la realitate, trăim în secolul 21, într-o economie de piață.” – s-a dezlănțuit Candu la Forum, coborât din lumea lui paralelă.

Alo, dle Candu, jurnaliștii de asta se revoltă: că trăim în secolul 21 într-un stat cu o piață publicitară controlată de Patronul bogat al partidului din care faci parte, tot el proprietar bogat de televiziuni bogate care plătește bogat transformarea jurnaliștilor în propagandiști, iar politicile de guvernare pe care le coordonați au lovit cu brutalitate în baza corporatistă de solidarizare a breslei jurnalistice.

„Încetați cu rânza asta moldovenească. Încetați să dați vina pe intervenția politicului, cerând intervenția politicului”, a concluzionat Andrian Candu la Forum, întrebat de manipularea de la unele posturi de televiziune.

UNIMEDIA

 

Lasă un răspuns