Paștele-2020: tristețea izolării bunicilor, risipită de bucuria primei experiențe pascale a nepoților

Am trăit și experiența asta – pentru prima oară într-o istorie de câteva milenii, creștinii au oficiat și sărbătorit Paștele virtual. Începând cu slujba Învierii și terminând cu ciocnirea ouălor roșii în dimineața celei mai luminate duminici – milioane de oameni au stat izolați în casele lor, fără să poată participa fizic la minunatele evenimente ale nopții și zilei de Paște.

Noroc că abaterea impusă de nevoia apărării de virusul hain și nevăzut s-a întâmplat pe timpul răsfățului tehnologic al televiziunii, telefoniei mobile și internetului. Accesând tot ce au avut digital la îndemână, lumea a mai risipit din tristețea însingurării silite și s-a reunit cât au putut de mult cu familiile lor cele mari: cei de la Mălina Mică ori Schinoasa din Chișinău, cu cei de la New York – Chicago, Statele Unite sau din Sofia, Bulgaria, al aceluiași Glob, ca și cei din sectorul Buiucani, cu cei din sectorul Râșcani al aceluiași oraș.

Am profitat și noi de avansurile tehnologice ale vremii și ne-am unit, prin filmulețe, poze, mesaje cu familia mare a dragilor noștri copii și nepoți. A fost tocmai la moment, pentru că fără asta am fi putut rata momentul crucial, când cel mai mic, Sebastian, îndrumat de frumoasa și deșteapta lui surioară, Sofia, tocmai a descoperit fascinația ciocnitului ouălor roșii. Îndrăznesc (bineînțeles, cu învoirea părinților), să împărtășesc această bucurie, cu gândul că poate fiecare dintre voi, cei cititori și privitori, vă veți aminti când și cum ați trăit povestea personală a acestei minunate descoperiri.

Hristos a Înviat!

Lasă un răspuns