Partidul Popular Românesc sprijină inițiativa de unificare a dreptei unioniste

Comunicat de presă

Biroul Politic Permanent al Partidului Popular Românesc a luat act, într-o ședință special dedicată, de adresa din 18 decembrie 2019 a Partidului Liberal către toate partidele unioniste din Republica Moldova.

Esența demersului este constituirea în Republica Moldova a unei Mișcării Unioniste largi.

Scopul – consolidarea unui bloc politic unitar în vederea participării în toate tipurile de scrutine electorale de viitor, luarea puterii din mâinile coloanei a cincea pro-rusești venită la guvernare ilegal, restaurarea democrației, instituirea statului de drept și ridicarea nivelului de viață al cetățenilor prin reunirea Republicii Moldova cu Patria-Mamă și statul european – România.

Biroul Politic Permanent al PPR salută inițiativa și, cu titlu de argument în susținerea ei, constată că dacă unificarea acestui segment politic s-ar fi produs înainte de alegerile parlamentare și locale din februarie și, respectiv, octombrie 2019, așa cum a insistat Partidul Popular Românesc și predecesorul lui de drept, structura politică a guvernării ar fi avut azi o cu totul altă față.

PPR califică consecințele anului politic 2019 drept dezastruoase pentru Republica Moldova. Înlocuirea la putere a unui regim oligarhic al marii corupții cu un regim marionetă al Federației Ruse sunt trepte de coborâre în infern. Regimul actual, constituit din simbioza hibridă a celor două, este preocupat eminamente de transformarea Republicii Moldova într-un apendice politic și bază militară a Rusiei.

Reieșind din această realitate, unificarea forțelor unioniste devine un imperativ de neamânat. Orice fragmentare menținută din orgolii personale, de grup ori din alte varii motive este contraproductivă interesului național.

În consecință, PPR își declară sprijinul în constituirea Mișcării Unioniste, este dispus să participe activ la consolidarea și atingerea scopurilor ei și cheamă toate formațiunile politice de pe segmentul unionist să se alăture.

Chișinău, 30 decembrie 2019

Lasă un răspuns