Oamenii de știință au determinat temperatura morții SARS-CoV-2

Noile experimente de laborator au determinat temperatura și durata expunerii la căldură pentru noul coronavirus, care îl poate distruge complet. Rezultatele lor vor ajuta la ajustarea standardelor de dezinfectare de astăzi de laborator. În plus, ei pun sub semnul întrebării speranțele unor virologi de a reduce răspândirea infecției odată cu sosirea vremii calde.

Oamenii de știință din Franța au căutat să afle dacă particulele de virus SARS-CoV-2 rămân atunci când sunt încălzite la 60 de grade Celsius. Astfel de condiții sunt utilizate de multe laboratoare pentru a dezinfecta probe de anumiți viruși. S-a dovedit că SARS-CoV-2 moare complet doar la 92 ° C după 15 minute de la o astfel de expunere la căldură.

Când au testat temperatura la 56 ° C timp de o jumătate de oră și 60 ° C timp de o oră, particulele de virus au continuat să rămână în probe. Experimentul a fost realizat pe celulele unei maimuțe verzi, precum și într-un mediu steril.

Concluziile sunt importante pentru instituțiile medicale pentru a corecta protocoalele de inactivare a virusului SARS-CoV-2 în timpul studiilor de laborator, subliniază autorii.

În plus, acest lucru înseamnă că speranțele pentru o scădere naturală a incidenței COVID-19 odată cu sosirea vremii calde în emisfera nordică nu au temei – virusul nu se teme de încălzire. Acest lucru este confirmat de statisticile infecțiilor din Brazilia (30,8 mii de cazuri depistate, locul 12 în lume în numărul total de cazuri), Peru, Ecuador și Australia (toate sunt în primele 30 de țări cu cel mai mare număr de cazuri detectate de infecție).

Alte experimente au arătat că SARS-CoV-2 trăiește pe plastic și metal timp de aproximativ trei zile. Dacă o persoană infectată strănută sau tușește, atunci în aer particulele de virus persistă până la trei ore. Oamenii de știință din Finlanda au simulat acest proces într-o cameră în care traiectoria virusului în aer este demonstrată timp de câteva minute.

19 aprilie 2020

Lasă un răspuns