Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Nu vă supărați pe anul 2020

Nu vă supărați pe anul 2020

Am dat pe rețele peste unele mesaje supărăcioase pe anul 2020. Cele mai multe imputări i se aduc pentru Covid. Unii chiar afirmă sentențios: 2020 estre anul Covid, așa că fii bun și pleacă, bă. Cred că este o nedreptate ieșită dintr-un neadevăr. Întrucât suntem în ultimele ore și minute ale lui 2020, haideți să limpezim lucrurile și să facem dreptate anului care pleacă.

În primul rând, Covidul trebuie lăsat după cel care l-a procreat – 2019. Laboratoarele așa și au scris în matricola nepoftitului: Covid-19.

În rândul al doilea, pandemia a trecut peste anul 2020 așa cum a trecut și mai trece peste noi, oamenii. Câte evenimente, acțiuni, manifestări – sportive, culturale, politice și de altă natură – i-au fost luate: anulate cu totul sau amânate pentru anii următori.

Anul 2020 s-a întristat atunci când am pierdut prieteni, oameni apropiați – dar am pierdut foarte mulți și foarte buni. Acum pleacă și el cu ei. Așa vor rămâne împreună pe vecie. Noi le vom păstra amintirea binelui care ni l-au făcut, bucuriei trăite împreună.

Anul 2020 s-a bucurat când rude, prieteni, oameni cunoscuți au putut să iasă vii din încăierarea cu dușmanul nevăzut. Mulțumim anului 2020 pentru asta. Fiind departe de casă, am trecut și eu prin colimatorul virusului. Mulțumim anului 2020 pentru că mi-a dat putere, mulțumim prietenilor, colegilor pentru îngrijiri și omenie.

În aceste clipe de despărțire de anul 2020, gândurile noastre sunt cu toți cei care zac în spitale, luptă cu molima în săli de reanimare; gândurile noastre sunt cu medicii care au grijă de acești oameni – ei sunt pe bună dreptate eroii vremurilor noastre.

Mulțumim anului 2020 că a fost cu noi, că a fost al nostru, că a fost al vieții noastre.

Adio, 2020!

Bun venit, 2021!

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.