Liberalul Munteanu vrea Aeroportul. Cu cine îl va înlocui pe Șor?

 

După o serie de atacuri sterile în adresa unioniștilor, candidatul liberal Valeriu Munteanu a luat astăzi în vizor o țintă tehnico-juridică mai pe potriva anvergurii lui – Aeroportul Internațional Chișinău. În vârtejul campaniei electorale, omul lui Mihai Ghimpu și-a amintit brusc astăzi, în aprilie 2018, că Aeroportul a fost înstrăinat fraudulos de la stat în vara anului 2013 și transformat pe parcursul ultimilor cinci ani în sinecură grasă pentru gruparea Șor.

Până acum, atât Ghimpu, cât și secundantul lui cel mai credincios, Munteanu, noul său om propus pentru primăria Chișinăului în locul lui Chirtoacă, au tăcut mâlc. Au urmărit cuminți și supuși, ca niște complici la cataramă, cum a fost furat și este exploatat Aeroportul.  Nu au scos nicio vorbuliță în Parlament, nu au solicitat nicio explicație, nu au depus nicio moțiune de cenzură și nu au făcut nicio interpelare în legislativ la tema respectivă. Din contră, Ghimpu și Munteanu s-au bucurat atunci când judecătoriile de curte ale lui Plahotniuc au scos hotărâri de respingere a demersurilor deputaților liberal-reformatori și au dat câștig de cauză grupării care a pus la cale această mare crimă. Patru ani de zile, atât a durat confruntarea liberal-reformatorilor cu sistemul judecătoresc corupt pe tema concesionării frauduloase a Aeroportului Internațional Chișinău. În tot acest răstimp Ghimpu și Munteanu au lipsit din spațiul public. La sânul aliatului Plahotniuc și sub aripa politicoidului său prieten Lupu, Ghimpu nu avea întrebări de pus și probleme de rezolvat.

Și acum, candidatul Munteanu nu atinge sistemul hoțesc care a pus stăpânire pe stat, pe adevărații beneficiari ai furtului. El trece cu pana peste năzdrăvăniile inculpatului Șor și nu scoate un cuvânt de faptul că acesta este doar interfața schemei de furt, iar protectorii din spatele șperțarului au prins la putere și si-au înșurubat tentaculele în structurile de rezistență ale statului exact în perioada perfidei alianțe politice Plahotniuc-Ghimpu.

Auziți? Munteanu vrea Aeroportul sub stăpânirea sa în eventualitatea venirii lui la primărie. Ce să facă cu el, apare întrebarea? Să-l dea afară din schemă pe Șor și să-l numească în locul acestuia pe Ghimpu? Există și alte variante?

Valeriu Saharneanu, 24 aprilie 2018

Lasă un răspuns