În atenția Comisiei parlamentare de anchetă. Recurs istoric la Dosarul AIC

Cu referire la ședința din 3 iunie 2015 a Curții de Apel Chișinău pe cazul concesionării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău


În atenția Comisiei parlamentare de anchetă. 
S-a putea să fie o scăpare, dar se observă din partea dvs o neglijare a unui dosar extrem de grosier, dar și extrem de elocvent de devalizare a statului de către exponenții statului. Este un dosar grăitor de înaltă trădare. Tot traseul nelegiuirii în problema concesionării Aeroportului îl găsiți în Dosarul „PLR contra Guvernului RM pe faptul concesionării ilegale a AIC, 2013-2017”. Avocat, Ana Ursachi. Acolo îi găsiți pe toți: de la prim-ministru, miniștri, deputați, șefi de agenții și până la procurori, judecători constituționali și de drept comun – potentații cei mai avizați a celor trei puteri ale statului – care luptă din răsputeri împotriva intereselor statului. Toți – trădează statul și luptă până la sânge în favoarea unui (unor) escroc(i). Este un dosar model al unei crime hollywoodiene săvârșite în realitate. 
Valeriu Saharneanu, 5 iulie 2019                    

Comunicat de presă PLR (3 iunie 2015)

Cu referire la ședința din 3 iunie 2015 a Curții de Apel Chișinău pe cazul concesionării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău

Astăzi, 3 iunie 2015, Curtea de Apel Chișinău urma să examineze apelul deputaților Partidului Liberal Reformator în cazul concesionării ilegale a Aeroportului Internațional Chișinău.

Precum era de așteptat, Curtea a amânat, la cererea pârâților, examinarea dosarului. Firma care deține Aeroportul în concesionare, de comun cu Guvernul Republicii Moldova și Agenția Proprietății Publice, care au concesionat ilegal Aeroportul în 2013, toate trei entități juridice având calitatea de pârât, au solicitat o perioadă de timp în plus pentru a lua cunoștință de referința suplimentară depusă de partea reclamantă la 17 martie 2015.

Următoarea ședință a Curții de Apel Chișinău pe acest subiect a fost fixată pentru data de 1 iulie 2015, ora 15.00.

Ședința de azi a Curții de Apel Chișinău a fost pichetată de mai mulți membri și simpatizanți ai Partidului Liberal Reformator, de cetățeni cărora le pasă de modul în care Guvernul administrează bunul statului, averea tuturor cetățenilor. Protestatarii au scandat lozinci în care au chemat magistrații să înceteze a se mai supune patronilor politici și să servească imparțial și cu dreptate doar Legea. 

Amintim că în vara anului 2013, deputații Partidului Liberal Reformator au acționat în judecată propriul guvern pentru faptul că a dispus într-o formă netransparentă concesionarea Aeroportului în favoarea unor structuri obscure din Federația Rusă. Drept bază a acestei decizii scandaloase a servit ultima ședință din 29 mai 2013 a Guvernului demisionar, care în afara competențelor și sprijint în complicitate de miniștrii PLDM, PD și PL a luat hotărârea de concesionare a principalului obiectiv strategic al Republicii Moldova. Deputații liberal-reformatori au sesizat în septembrie 2013 mai întâi Curtea Constituțională la subiectul constituționalității acțiunilor Guvernului. După o decizie favorabilă anulării tranzacției ilicite, Curtea Constituțională a luat o pauză și în mod surprinzător a respins sesizarea. În aceeași toamnă a anului 2013 problema a fost atacată în instanțele de drept comun ale Republicii Moldova care întârzie în mod straniu până azi punerea pe rol a dosarului.

Alături de devalizarea de miliarde a sistemului bancar, dosarele Aeroportului Internațional Chișinău și a Băncii de Economii, tergiversate în instanțe, scot în prim-plan esența criminală a statului oligarhic și a componentelor politice ale acestuia la ora actuală – PLDM, PD, PL, PCRM și PSRM – care din postura Guvernării ori cea a Opoziției continuă să jefuiască cetățenii condamnându-i la sărăcie, continuă să-i umilească, să le fure banii, averea națională și viitorul.

Conștient că lupta pentru adevărata libertate este în Republica Moldova abia la început, Partidul Liberal Reformator face apel către cetățeni: să le arătăm oligarhilor că există partide și cetățeni în Republica Moldova cărora le pasă de soarta europeană a statului. La 1 iulie invităm simpatizanții, cetățenii activi să se alăture din nou, în număr și mai mare ca să continuăm pichetarea Curții de Apel până când Aeroportul Internațional Chișinău va fi reîntors adevăratului său proprietar – poporului Republicii Moldova.

Partidul Liberal Reformator

Chișinău, 3 iunie 2015

Lasă un răspuns