Fundația Navalny: poliția confirmă că în corpul lui Alexei Navalny a fost găsită o otravă mortală

Soția fondatorului Fundației Anticorupție, Alexei Navalny, Yulia, a declarat că poliția de transport a găsit o substanță care a otrăvit opozantul. Acest lucru este menționat în comunicatul filialei din Omsk a Fundației de lupta contra Corupției (Fundația Navalny).

„Aceasta (substanța) este periculoasă pentru viețile altora. Toți cei din jurul său au nevoie de costume speciale. Prin urmare, ei refuză să-l dea pe Alexei „, se spune în comunicat.

Denumirea substanței găsite în corpul lui Navalny nu a fost dezvăluită, a declarat secretarul de presă al politicianului[V1] , Kira Yarmysh. Poliția transporturilor a motivat acest lucru prin „secretul investigației”, a declarat Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție.

Yarmysh a publicat un videoclip cu o declarație a lui Ivan Jdanov și Yulia Navalnaya. Soția lui Navalny a spus că nu a are încredere în spitalul de urgență №1 din Omsk, unde se afla soțul ei. Ea crede că medicii îl păstrează pe politician în clinică și nu dau permisiunea de a-l transporta în Europa pentru tratament, „astfel încât substanța chimică din corpul lui Alexey să dispară”.

În dimineața zilei de 21 august, medicul șef al spitalului din Omsk a refuzat să elibereze permisiunea de a-l transporta pe Alexei Navalny la o clinică din Germania, motivând că se află într-o stare instabilă și nu este transportabil.

Medicii nu au anunțat încă diagnosticul lui Alexei Navalny. Asociații și apropiații lui consideră însă că politicianul a fost otrăvit cu toxine.

Sursa: Meduza.ru, 21august 2020, ora 08.42

Traducere google.com


 

Lasă un răspuns