Esențial. Cum se folosește Kremlinul de Biserică pentru a-şi atinge obiectivele

 Un raport realizat de senatorii americani susține că Rusia a folosit preoți români ca agenți de influență în timpul protestelor împotriva gazelor de șist.

Mai mulți preoți români au fost folosiți de Rusia ca agenți de influență în timpul protestelor împotriva gazelor de șist, potrivit unui raport realizat de senatorii americani.

Analiza intitulată ,,Asaltul asimetric al lui Putin asupra democrației din Rusia și din Europa: Implicații pentru securitatea Națională a Statelor Unite detaliază metodele Rusiei pentru a se impune în Europa, inclusiv pe plan energetic. Astfel, americanii amintesc de protestele din 2013, din zona Moldovei (Vaslui), unde compania Chevron începuse să facă explorări în vederea extragerii de gaze de șișt prin fracturare hidraulică.  În februarie anul acela, compania a anunțat că renunță la eforturi, după ce a săpat o singură sondă de explorare.

,,În Bulgaria și România, ar fi cooptat preoți ortodocși pentru a conduce protestele anti-fracturare hidraulică”, arată raportul Comitetului pentru Relații Externe din Senatul American.

,,În (R.)Moldova, înalte fețe bisericești au lucrat pentru a opri integrarea țării în Europa (conducând proteste anti-homosexuali și pretinzând că pașapoartele biometrice sunt satanice pentru că au serii cu 13 cifre), iar preoții din Muntenegru au condus eforturile de a bloca intrarea țării în NATO”, scriu senatorii.

(Din presa română, 11.01.2018)

Lasă un răspuns