Demonstrația de forță la Fronieră împotriva participanților la Marșul Centenar este oribilă

Comunicat de presă al Partidului Liberal Reformator

PLR este indignat de comportamentul autorităților R. Moldova față de participanții la Marșul Centenarului care timp de două zile au încercat să treacă frontiera de stat a R. Moldova.

Aducerea forțată a unei simple proceduri de trecere a frontierei la o stare de criză dintre două state este în puterea doar a unei administrații politice care vrea cu tot dinadinsul să creeze această criză.

Obiectivul gestului de sorginte sovietică are o destinație electorală precisă. Ca si toate celelalte regimuri autocrate provenite din scursura comunistă, regimul oligarhic al lui Plahotniuc si-a ales drept armă electorală antiromânismul si antiunionismul.

Demonstrația de forță in fata unei acțiuni pașnice organizate de asociații de tineret unioniste cu prilejul Centenarului Marii Uniri este oribilă pe fundalul susținerii în PMAN, în plin centrul Chișinăului a acțiunilor sfidătoare ale hotului de miliarde, condamnatului penal, Ilan Șor, aliatul politic al PDM.

PLR condamnă acțiunile provocatoare ale regimului politic de la Chișinău puse pe rol de către Politia de Frontieră a RM și cere conformarea lor regimului de liberă circulație a cetățenilor instituit prin condițiile Acordului de Asociere, semnat cu Uniunea Europeană.

Chișinău, 29 august 2018

Lasă un răspuns