Cum e să fii în UE: România va primi 33 de miliarde de euro din Planul de redresare de 750 de miliarde de euro propus de Comisia Europeană

România va primi 33 de miliarde de euro din cei 750 de miliarde de euro prevăzuți în Planul de redresare propus miercuri, 27 mai 2020, de Comisia Europeană pentru combaterea pandemiei de COVID-19, potrivit europarlamentarului Siegfried Mureșan.

El a scris, pe Facebook, că cele 33 de miliarde de euro pe care le va primi România vor fi, în mare parte, fonduri nerambursabile, dar și credite în condiții avantajoase.

„Vorbim de fonduri noi, în plus față de fondurile structurale și de coeziune pe care România oricum urmează să le primească în viitorul buget multianual al UE. Este un sprijin extrem de consistent care ne va ajuta să ne revenim mult mai ușor după criză. Sunt mulți bani cu care putem construi multe lucruri bune pentru oameni”, a anunțat Siegfried Mureșan.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a cerut miercuri europenilor să ”lase deoparte prejudecățile” și să sprijine planul ei de recuperare de 750 de miliarde de euro, în timpul unui discurs adresat eurodeputaților, relatează AFP.

Sursa. Hotnews.ro

Lasă un răspuns