Cucoana Pandemia, angajata Președinției

Da. Azi putem spune cu toată certitudinea. Hidoasa cucoană venită pe aripile negre ale pandemie de coronavirus a devenit membră deplină a echipei prezidențiale. Pentru că a reușit să se impună atât de sus, o vom consemna aici și în continuare cu un nume propriu – Cucoana Pandemia.

Văzută de câteva luni umblând cu coasa printre oameni și secerând vieți la stânga și la dreapta, Cucoana Pandemia a băgat lumea în sperieți. Nu însă și în impostorul președinte Dodon. Vă amintiți cum a reacționat cu totul diferit obștimea autohtonă atunci când nepoftita cucoană și-a făcut apariția pe plaiul moldav? Privind speriată în jur și văzând cum procedează alte popoare, toată  stoica răzeșime moldavă s-a închis deîndată în case și a prins a tremura de frică. Numai un ins s-a găsit să o întâmpine vitejește, cu pupături de mână și reverențe grațioase, așa cum îi stă bine unui cavaler de rasă în fața unei cucoane provenită din aceeași castă cu el. Și acesta a fost nimeni altul decât Igor Dodon, Marele Fâs de Sadova, tot el Impostor-președinte al Republicii Moldova.

Ager la minte în asemenea chestii, Dodon a apreciat repede și just calitățile Cucoanei Pandemia. A descoperit pe dată că este cea de care are nevoie cel mai mult în anul când postul lui de impostor-președinte este pus la mezat. Și asta tocmai în momentul greu când a rămas fără sprijinul lui Putin. Ani de zile s-a gândit cum să-și păstreze funcția pe care i-a încredințat-o Plahotniuc. Fără ea titlul de Mare Făs de Sadova își va pierde strălucirea, dar mai grav, va pierde legătura cu bugetul statului care iată, de patru ani dă vigoare strălucitei lui nimicnicii. A cântărit că principiul de care s-a condus până acum și care i-a adus succesul în carieră – Ceea ce e rău pentru moldoveni, e bun pentru Dodon – va trebui pus și la baza colaborării cu distinsa, în văzul lui, Cucoană de Wuhan.

Odată precizat principiul, Dodon și-a făcut pe dată și un plan de lucru. Pentru ca treaba să fie cu spor și cucoana de mare folos, Făsul de Sadova si-a propus ca prim-pas atenuarea sentimentului de autoconservare apărut intempestiv la moldoveni. Așa a și făcut: a ieșit pe rețele cu un video în care hidoasa arătare era prezentată în termeni diafani. Marele Făs a ținut să respingă bârfele răspândite de OMS și de guvernele atâtor alte state precum că noua lui protejată ar semăna în oameni nu numai disconfort și suferință, dar și moarte. Pentru mai multă elocvență și ca să dea plasticitate convingătoare inocenței feciorelnice a noii lui colaboratoare, Dodon a făcut și câteva demonstrații gestice, arătând cât de nevinovată, ușoară, trecătoare și chiar neobservată este atingerea molimei.

Ieșirea pe video a avut efect pe dată – sentimentul de autoconservare a dispărut la o bună parte din moldoveni, iar numărul ignoranților activi a crescut considerabil. Primul pas reușit a fost urmat de alte acțiuni cu și mai mare impact. Despre această etapă de promovare a Cucoanei Pandemia în Republica Moldova vă rugăm să citiți în materialul „Când Președinția ajută Pandemia…”, publicat pe această pagină web în data 13 mai 2020: http://valeriusaharneanu.com/cand-presedintia-ajuta-pandemia-numar-record-de-cazuri-de-infectare-cu-noul-tip-de-coronavirus/

Rezultatele campaniei au întrecut toate așteptările: Republica Moldova este de săptămâni bune într-un trend continuu de creștere a numărului de îmbolnăviri. La doar două luni de la începutul așa zisei perioade de combatere în stare de urgență a răspândirii virusului, Republica Moldova nu numai că nu a redus indicatorii principali ai stării pandemice, dar a ieșit între primele în Europa și în lume la capitolul agravării situației. În timp ce România și alte state discută despre al treilea val de relaxare și legiferează condițiile sanitare ale acestei etape, în Republica Moldova prim-ministrul vorbește despre un al doilea val de infectări, în fapt, având loc continuarea urcușului pe panta abruptă a primului val. Șeful Guvernului anunță pentru perioada următoare recorduri de câte 500-600 de cazuri zilnice de îmbolnăviri noi, fapt ce va duce la supralicitarea sistemului spitalicesc, adus deja la limita puterilor.

Excelentă prestație a cuplului colaborator. Cum să nu fie băgată în seamă și apreciată munca. Așa că din luna iunie, Cucoana Pandemia a devenit angajata cu acte în regulă a Președinției. Misiunea ei de bază este să asigure condiții cât mai avantajoase acțiunilor de promovare electorală a Marelui Fâs de Sadova în lunile care au rămas până la scrutinul prezidențial fixat pentru data de 1 noiembrie. Având mână liberă de la Guvern și mandat special de la Președinție, Cucoana Pandemia este responsabilă ca molima în această perioadă să se țină la cote înalte. Atât de înalte încât cel de-al doilea ca importanță colaborator al Marelui Fâs, prim-ministrul Chicu, să poată motiva în orice moment introducerea pe nou și pe o perioadă cât se va considera necesară a stării de urgență.

Scopul afacerii de colaborare dintre Dodon și Cuoana Pandemia este să paralizeze în următoarea perioadă orice închipuire de activitate pe teren a potențialilor concurenți, să blocheze orice tentație a lor de a se întâlni la distanțe fizice acceptabile și în număr rezonabil cu alegătorii în satele și orașele lor de baștină. Exclusivitatea să o aibă, așa precum a avut-o și până acum, doar el, Marele Fâs de Sadova. Sub acoperirea imposturii sale de prezident și pe banii statului, însoțit de caravane impunătoare de paznici și comandouri de mușterii, acesta să poată descinde nestingherit de nimeni, oricând și oriunde dorește. În aceste condiții, al doilea mandat îi este ca și garantat. Nu contează că pe parcursul campaniei astfel ticluite, Cucoana Pandemia va umbla de zor cu coasa printre moldoveni. De vor muri câteva sute dintre ei în plus, este prețul pe care îl vor plăti ei, cei amăgiți, căci Dodon știe cum să se spele: va da vina pe fosta lui angajată, de care între timp se va lăsa și o va și blestema fariseic.

Născut din mizeria corupției și având simțurile umane atrofiate, Marele Fâs nu suferă procese de conștiință. Unicul proces care ar putea să-l aducă în simțuri ar fi un adevărat proces penal, pe care, din câte le are făcute, nu-l va putea ocoli. Asta dacă alegătorii se vor dumiri și își vor da seama cât de josnică și criminală este calea pe care a ales-o Dodon să ajungă din nou președinte.   

Valeriu Saharneanu

17 iunie 2020

Lasă un răspuns