Valeriu Saharneanu

Când ai dubii, spune adevărul. (Mark Twain)

Home » Clocot mare în cazanul cu draci

Clocot mare în cazanul cu draci

Luni, disdedimineață, în cazanul socialiștilor a fost mare forfotă. Au intrat acolo și au fost puși la foc mic în data de 15 noiembrie 2020. Este ziua în care Dodon a fost împins din scaunul președinției direct în oala fierbinte a disprețului popular. De atunci au avut loc efervescențe de temperatură când mai mari, când mai mici, dar nu se compară cu erupția de Vezuviu a zilei de 5 aprilie. Bulbuci mari au ieșit pe toată suprafața cazanului. La primele ore ale zilei nu era clar ce se întâmplă și din care cauză se zvârcolesc atât de agitați roșcații. Era deci de interes public să aflăm care este motivul, cine totuși pune vreascuri în plus sub fiertura socialiștilor de le zdruncină atât de grav confortul climatic și-i aduce la starea de clocot.

Nu a trebuit să caut mult. Am găsit repede motivul. Am constatat că vreascuri mai multe sub cazanul în care fierb socialiștii a aruncat azi Maia Sandu, cea care i-a pus pe socialiști la foc mic în 15 noiembrie. Azi nu a pus doar un vreasc, cum obișnuia în toate zilele de când l-a trimis pe Dodon la cazan, ci o sută de cogeamite drugi dintr-o dată – câte unul pentru fiecare dintre cele primele o sută de zile de când a intrat în mandat.  

Reacția furibundă a socialiștilor a arătat că și ei s-au pregătit din timp de „jubileul” celei care le-a stricat praznicul, luându-le din mâini jucăria – Republica Moldova. Toată suflarea din cazan a fost instruită să scoată, „de jubileu”, cât mai mulți bulbuci. Sarcina era să imite venirea Apocalipsei. Toate sursele socialiste au umplut spațiul public cu fel de fel de strășnicii care s-au întâmplat în aceste ultime o sută de zile fără Dodon.

Dna Greceanîi, de exemplu, a dat anume azi în vileag că zilele trecute a trimis o scrisoare la Consiliul Europei în care s-a plâns pe Maia Sandu că pune la cale „derapaje anti-constituționale” și împinge țara în alegeri anticipate în dorința de uzurpare a puterii.

Alt fenomen socialist, Nagacevschi, făcut de Dodon ministru al Justiției după o mică practică avocățească își permite în nimicnicia lui să solicite, țanțoș, inclusiv președintelui țării, să întreprindă toate acțiunile pentru elucidarea cazului răpirii judecătorului ucrainean. Câtă nimicnicie amestecată cu tupeu și mitocănie: un ministru-sculă în demisie, să ceară pe ton poruncitor președintelui țării ales de o majoritate absolută a votanților prin vot direct, să acționeze neîntârziat și să vină repede cu raport la piciorul strașnicului ministru al justiției socialiste. Cum să nu-ți vină pe limbă vorba supărată a lui Ivan Turbincă: „Pașol na turbinca! Ciorti.”    

Cât nu e de straniu și neverosimil, dar răpirea a la cosa nostra a judecătorului ucrainean pe una din străzile Chișinăului pare și ea un subiect special dinainte pregătit de socialiști către „jubileul” adversarei lor. Asemenea tip de joc politic de sorginte mafiot pare straniu și neverosimil doar până în momentul în care ne amintim că socialiștii l-au practicat deja. Chiar anul trecut originalul stil gangster a fost aplicat cu succes în bătăliile pentru controlul Parlamentului Republicii Moldova. Cazul deputatului Gațcan – o restanță rușinoasă a Procuraturii Generale -, răpirea, luarea ca ostatic, reținerea în detenție și apoi ținerea sub escortă camuflată a lui Gațcan în ședințele parlamentului, este una din cele mai obscure contribuții socialiste la fapta de trădare, denigrare și defăimare a Republicii Moldova.     

Da, pentru socialiști desprinderea de tron a lui Dodon și trimiterea lui la cazan nu înseamnă nimic altceva decât sfârșitul praznicului lor drăcesc. Iar paradoxul pe care ei nu și-l pot  lămuri, din cauza multor factori de ordin mintal, este că apocalipsa pe care o invocă bezmetic, cu spume la gură, se referă doar la ei, la gruparea socialistă, promovată în politica moldovenească și adusă la putere de banditul fugar Plahotniuc. Pentru toți ceilalți, problemele de cazan ale socialiștilor sunt o speranță de ieșire din mrejele corupției și a ocupației rusești și, evident, un motiv de bucurie. Iar ca această bucurie să se transforme cât mai curând într-o mare sărbătoare, fiecare cetățean conștient și responsabil are datoria patriotică să arunce în focul de sub cazanul în care fierb dracii măcar câte un vreasc.

Valeriu Saharneanu

5 aprilie 2021    

Name of author

Name: Valeriu Saharneanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.