Cetățenia la tarabă ori Cum te faci faraon peste o Moldovă Saudită

Republica Moldova se află în mare pericol. Este concluzia principală a conferinței internaționale de o zi petrecută la 4 decembrie la Chișinău și organizată de Transparency International Moldova cu tema „Unindu-ne eforturile împotriva impunității* și a corupției politice”.

Ideea conferinței a fost că orice fel de corupție este dăunătoare pentru societate și trebuie combătută. Dintre toate însă cea mai rea este corupția politica. Dacă pune stăpânire pe eșaloanele superioare ale Puterii ea poate transforma statul în feudă personală a căpeteniei clanului care domină scena politică a momentului. Experții internaționali au adus mai multe exemple cu state scăpătate în mrejele corupției politice care au trecut foarte rapid de la starea normală a statului de drept la condiția prăpăstioasă a statului mafiot și apoi la cea catastrofală a statului criminal. 

Experții nu au adus exemplele de flori de cuc și nu au venit deloc întâmplător să le povestească în capitala de pe Bâc. Republica Moldova este un stat ajuns în această fază catastrofală.

O spune cu text deschis Parlamentul European, unul dintre curatorii și finanțatorii noștri principali. Atunci când UE taie finanțările și conchide că Republica Moldova „este capturată de interese oligarhice cu o concentrare a puterii economice și politice în mâinile unui mic grup de oameni care își exercită influența asupra Parlamentului, Guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului judiciar și mass media”, asta înseamnă că generosul nostru finanțator nu a mai avut cum să înmoaie cuvintele. Lui nu i-a rămas decât să constate prezența în Republica Moldova a statului criminal.

Două cazuri foarte bine cunoscute prefigurează cât se poate de exemplar fenomenul. Primul este de ordin economic-financiar; al doilea – politic-social. Ambele, strigătoare la cer prin gradul de impertinență cu care au fost săvârșite și efectele avute asupra indicilor de calitate a vieții oamenilor.

Primul caz vizează furtul miliardului de dolari din visteria statului. La vremea producerii crimei (noiembrie 2014) valoarea delapidării exprima aproximativ 15% din Produsul Intern Brut național. Furtul a cutremurat piața, a detonat creșterea generală a prețurilor la toate produsele, a redus cu cca 40% capacitatea de cumpărare a cetățenilor. Cea mai afectată a fost categoria de cetățeni cu salarii medii și mici, dar și pensionarii. Ambele categorii fac aproape 80% din populație. Azi, în precampania altei electorale, vedem cât de generos se speculează cu promisiuni de ajutorare a celor care supraviețuiesc sub pragul sărăciei, cu adaosuri la pensii, suplimente la salarii. Putem conchide fără să greșim că furtul a fost organizat special cu scopul pauperizării în masă a populației. Ori, se știe bine, populația care suferă de foame și nu-și vede capul din nevoi se dă mult mai ușor manipulărilor, devine captură electorală ușoară.  

Cel de-al doilea caz privește anularea rezultatelor alegerilor din iunie 2018 pentru Primăria Municipiului Chișinău. Anularea rezultatelor înseamnă anularea suveranității garantate de Constituție a votului cetățenesc. Cazul a redus la zero încrederea cetățeanului apt de vot în rostul alegerilor. Dacă cineva din penumbra Puterii are tupeul să comande în justiție anularea rezultatelor unui scrutin, putem doar presupune cât de ușor poate acesta jongla cu taxele, tarifele, impozitele, fluxurile comerciale de import-export, cu tot ce ține de facerea și desfacerea Bugetului de stat.

Rămase neelucidate juridic, cele două cazuri arată paralizia statului de drept. Mai mult, statul criminal gândește să se întărească în urma alegerilor. Coordonatorii lui sfidează deschis cetățenii și societatea. Ei îl protejează pe Ilan Șor, unicul condamnat în dosarul furtului miliardului. În evidentă complicitate cu acest escroc de rară mârșăvenie, statul criminal întârzie planificat confirmarea condamnării lui definitive în instanțele judecătorești superioare. Ca nelegiuirea în adresa statului de drept să fie totală, lui Șor i se aruncă un colac de salvare. Cu multă îngăduință, lui i s-a rezervat un loc special în imensul bazin electoral al săracilor. Cu sume modice de bani, escrocul își țese un păienjeniș politic pe care să se cațăre în Parlament, la adăpostul unui mandat de demnitate publică. Știm, noțiunea de demnitate în acest context este cu totul neavenită, dar folosirea ei ne dă explicația asupra umpluturii pe care o va avea statul după alegerile din 24 februarie.

Din cele ce se întâmplă trebuie să înțelegem că statul criminal nu are de gând să se replieze; statul criminal are în plan să-și consolideze pozițiile.

Cum și pe care bani?, veți întreba. În primul rând, păstrându-și controlul politic asupra statului capturat. Asta se poate face fraudând alegerile în profunzime, de-a lungul, de-a latul și de-a curmezișul. Statul criminal va fi folosit ca bâtă împotriva concurenților politici. Anularea unor alegeri neconvenabile trebuie la fel luată în calcul. Un precedent rodat există deja. Bani ajung pentru o habă de vreme. Se adună din perceperea impozitelor, a taxelor și a amenzilor – pentru bugetul de stat; din scheme de spoliere a aceluiași buget și a mediului de afaceri, din asigurarea impunității mediului criminal – pentru nevoile clanului de la Putere.

Respingerea scandaloasă a banilor europeni nu înseamnă că statul criminal nu se gândește la un viitor asigurat pentru sine. Banii europeni sunt buni, dar neajunsul lor de principiu este că ei sunt nu doar controlați de structurile europene specializate, dar și condiționați. Condiția principală este obligativitatea funcționării statului de drept, urmată de facerea reformelor, de îmbunătățiri în traiul sărmanilor cetățeni. Așa ceva nu se potrivește cu planurile protagoniștilor acestui tip de stat. Statul criminal are nevoie de bani mulți, fie și murdari ori foarte murdari, dar care să fie controlați în totalitate de acel „mic grup de oameni care își exercită influența asupra Parlamentului, Guvernului, partidelor politice, administrației de stat, poliției, sistemului judiciar și mass media”.

În ultimii patru ani prin Parlament au fost trecute mai multe proiecte de legi gândite să diversifice sursele de dobândire ușoară a banilor, ocolind reformele cerute de europeni. Dintre toate, cele mai scandaloase și mai periculoase sunt amendamentele făcute anul acesta la Legea cetățeniei. Sunt modificări care scot la tarabă cetățenia Republicii Moldova în condiții de vânzare a ei extrem de dubioase. Se prevede că „temeiul principal pentru acordarea cetățeniei Republicii Moldova este îndeplinirea obligațiilor financiare”. Asta înseamnă că orice alte stipulații de ordin constituțional referitoare la statutul de cetățean sunt considerate secundare. Autorii acestei mari diversiuni au stabilit deja prin altă modificare că cei care vor dobândi cetățenia Republicii Moldova în baza acestui „program”, nu vor fi obligați să cunoască nici limba de stat și nici să recunoască Constituția. Numele lor nu va fi publicat nicăieri, iar de examinarea „bunei reputații a investitorului” se va ocupa o comisie specială alcătuită în baza unei Hotărâri de Guvern, deja aprobate.

Cu o repeziciune de invidiat a fost declanșat mecanismul de atragere a așa numitor investiții, speculând cetățenia. Au fost identificate companii internaționale de promovare a „programului” și de intermediere a fiecărei cereri în parte. În Peninsula Arabică, acolo unde se învârt miliarde de dolari proveniți din exploatări petroliere, state și stătulețe – de la Arabia Saudită și până la micuțul Qatar, unde Republica Moldova are deschisă o ambasadă – s-a dat zvon că cei dornici să emigreze au toată deschiderea oferită de autorități.

De curând la dispoziția potențialilor emigranți a fost creat și un site (http://cbi.gov.md/) în limba engleză care explică căile și detaliile de cumpărare a cetățeniei moldovenești. Printre altele, sunt afișate sumele, de la 100 de mii de euro și până la 155 de mii de euro, pentru care o persoană, un cuplu, o familie din patru persoane ori o familie din cinci și MAI MULTE persoane trebuie să „investească”. Comunitățile arabe, din câte se știe, sunt constituite din familii mari, provenite din relații tradiționale poligamice (un bărbat poate avea mai multe soții). O asemenea familie poate avea între 15 și 45 sau chiar mai mulți membri. Contra unei cotizații de 155 mii de euro și a unei taxe pentru fiecare membru, această familie poate deveni moldoveană cât ai zice pește.

Consorțiul cu care ministrul Gaburici a semnat deja „Contractul de prestare a serviciilor publice de elaborare, implementare și promovare internațională a Programului de dobândire a cetățeniei prin investiție” (MIC Holding LLC și Henley&Partners Government Services Ltd) are deja mână liberă să acționeze. În cabinetele de la Chișinău încep deja să numere câștigurile dobândite din partida promoțională de „cetățeni” estimată să vină în număr de 5000 de persoane. Consorțiul nu va duce lipsă de materie primă pentru a umple Programul de conținut. El va putea livra foarte curând chilipirul așteptat de samsarii statului criminal moldovenesc. Triburi numeroase puse pe fugă în țari instabile din Africa, Orientul Mijlociu ori Asia, din bogatele state arabe din zona Golfului Persic ar putea trece deja în primăvară cu traiul în „însorita” Republică Arabă Moldova.

Cetățeni noi, în locul băștinașilor alungați de sărăcia impusă de vechea mafie comunistă și de mai noul stat oligarhic, vor putea veni de pretutindeni: din Rusia, din China, din America de Sud, de peste tot unde banul murdar are nevoie de o spălătorie. Mai bună spălătorie ca Republica Moldova nu vor putea găsi: aici cetățeanul casnic, sărac și cinstit, care visează la Unire ori la Europa, este o povară pentru Guvernul statului criminal, este un gunoi de dat pe vânt. Cetățeanul de acasă este un idealist care merită tot disprețul. Ori, „Programul” pragmatic al statului criminal pune preț pe bani, pe sume dobândite prin orice mijloace, fie și cu prețul vânzării de Patrie.

Este curios faptul că pe lângă spațiile imobiliare care îi așteaptă gata construite, clima favorabilă și așezarea geografică comodă a Republicii Moldova în zona Europei de Sud-Est, Guvernul notează ca valoare de bază a Programului său de reîncetățenire faptul că cetățenii ei beneficiază de libera circulație în spațiul Uniunii Europene. Este într-adevăr o valoare foarte mare de care cetățenii noștri se bucură în conformitate cu Acordul de Asociere, încă funcțional, între Republica Moldova și Uniunea Europeană.

Beneficiul este însă pe cât de mare, pe atât de provizoriu și efemer. El poate fi anulat într-o clipită, dacă Uniunea Europeană va constata că „micul grup de oameni”  care a capturat statul va suprima Republica Moldova Europeană și va continua să-și ducă la îndeplinire planul diabolic de „creștere” în locul ei a unei Moldove Saudite și de a se face faraoni peste ea. Uniunea Europeană nu va ezita să închidă gaura prin care „micul grup de oameni” mici de la Chișinău va încerca să facă bani din trafic de persoane și să folosească cetățenia Republicii Moldova drept trambulină de invadare a spațiului său.

Valeriu Saharneanu

10 decembrie 2018

*IMPUNITÁTE  (DEX) – nepedepsire a unui infractor, datorită unor împrejurări, stări sau situații prevăzute de lege.

Lasă un răspuns