BBC: Explozia de la Beirut. Cum marfa mortală a navei a ajuns în port

Guvernul libanez a deplâns explozia imensă care a devastat  Beirutul în urma detonării a 2.750 de tone de azotat de amoniu stocate în portul orașului.

Oamenii au exprimat furie și necredință că o cantitate atât de mare de materiale potențial explozive a fost păstrată în interiorul unui depozit fără măsuri de siguranță timp de mai mult de șase ani, foarte aproape de centrul orașului.

Guvernul nu a numit sursa azotatului de amoniu, dar aceeași cantitate de substanță chimică a ajuns la Beirut în noiembrie 2013 pe o navă de marfă cu pavilion moldovean, MV Rhosus.

Nava deținută de Rusia a navigat în septembrie din Batumi, Georgia, îndreptându-se spre Beira, Mozambic.

Acesta transporta 2.750 de tone de azotat de amoniu, care, de obicei, este sub formă de pelete mici, care sunt utilizate pe scară largă ca îngrășământ agricol, dar care pot fi, de asemenea, amestecate cu combustibil pentru a face explozibili pentru industria minieră și construcții.

An undated photo made available by Tony Vrailas shows the cargo ship MV Rhosus

În timp ce navigase prin estul Mediteranei, Rhosus a suferit „probleme tehnice” și a fost forțat să se angajeze în portul Beirut, potrivit unui raport din 2015 pentru buletinul de informare Shippingarrested.com, care a fost scris de avocați libanezii care au reprezentat echipajul.

Rhosus a fost inspectat de oficialii portuari și „interzis să navigheze”, au spus avocații. Majoritatea membrilor echipajului au fost repatriați, cu excepția căpitanului rus, Boris Prokoshev și alți trei, care se presupunea ucraineni.

Boris Prokoshev (R) și căpitanul MV Rhosus, Boris Musinchak stau în apropierea unei rețele încărcate cu saci de azotat de amoniu în portul Beirut în vara anului 2014.

Prokoshev a declarat vineri pentru BBC că Rhosus s-a oprit doar în Beirut, deoarece proprietarul său a avut probleme cu banii. Căpitanul a spus că i s-a spus că nava trebuie să strângă o marfă suplimentară de utilaje grele, pentru a finanța trecerea prin canalul Suez.

Cu toate acestea, utilajul s-a dovedit prea greu pentru a fi încărcat, iar când proprietarul navei nu a plătit taxele și amenda portului, autoritățile libaneze l-au reținut, împreună cu nitratul de amoniu, a adăugat el.

La scurt timp, Rhosus a fost „abandonat de proprietarii ei după ce beneficiarii mărfii au pierdut interesul pentru marfă”, potrivit avocaților. De asemenea, a fost supusă creanțelor legale ale creditorilor.

Între timp, echipajul încă ținut la navă rămăsese fără alimente și provizii. Juriștii au spus că au solicitat Judecătorului chestiuni urgente din Beirut un ordin care îi autoriza să se întoarcă acasă, subliniind „pericolul cu care se confruntă echipajul, având în vedere natura„ periculoasă ”a încărcăturii” în depozitele navei.

În cele din urmă, judecătorul a fost de acord să permită echipajului să debarce, iar în 2014, autoritățile portului au transferat nitratul de amoniu în „Depozitul 12”, lângă silozurile de cereale. Juriștii au declarat că marfa va aștepta „licitație și / sau eliminarea corespunzătoare”.

Domnul Prokoshev a spus că autoritățile din Beirut știau cât de periculoasă este încărcătura navei și nu ar fi trebuit să o depoziteze în port.

„Ar fi trebuit să-i plătească armatorului să-și ia nava. Câteva sute de mii de dolari doar pentru a-l înlătura și pentru a nu avea dureri de cap acolo, în port. Dar nu l-ar elibera. Este sensibil?”

„Am înțeles – și-au dorit banii. Dar dacă ar fi știut că va exista o explozie de genul acesta, nu ar fi făcut-o.”

Directorul general al portului, Hassan Koraytem, și directorul general al vămilor libaneze, Badri Daher, amândoi au declarat miercuri că ei și alți oficiali au avertizat în mod repetat în fața puterii judecătorești cu privire la pericolul pe care îl reprezintă nitratul de amoniu depozitat și necesitatea eliminării acestuia.

Documentele vehiculate online au arătat că oficialii vamali au trimis scrisori unui judecător de chestiuni urgente din Beirut pentru a solicita îndrumări despre cum să îl vândă sau să îl elimine de cel puțin șase ori din 2014 până în 2017.

Ministrul Lucrărilor Publice, Michel Najjar, care a preluat funcția la începutul acestui an, a declarat pengru Al Jazeera că a aflat doar despre prezența azotatului de amoniu la sfârșitul lunii iulie și că a vorbit luni cu domnul Koraytem.

Se pare că un incendiu a declanșat detonarea nitratului de amoniu. Explozia a ucis cel puțin 150 de persoane și a rănit aproximativ 5.000 de persoane, în timp ce zeci sunt încă date dispărute.

Oficialii portului au declarat că au solicitat eliminarea nitratului de amoniu înainte de explozie.

Președintele Michel Aoun a spus că eșecul de a face față încărcăturii Rhosus a fost „inacceptabil” și a promis că „îi vat rage la răspundere pe cei responsabili și pe cei neglijenți și le va da pedeapsa cea mai severă”.

Guvernul a dispus ca oficialii implicați în depozitarea sau păstrarea azotatului de amoniu să fie puși în arest la domiciliu în așteptarea unei anchete.

Sursa: www.bbc.com/news/world

Traducere din engl.: Google

Lasă un răspuns