Deficit de demnitate națională la Chișinău!

 

       Am distribuit pe F un material adresat, în primul rând, colegilor deputați din cele celelate două partide din Coaliție care au blocat cu îndârjire inițiativa Partidului Liberal Reformator de contracarare prin lege a separatismului.

     Dezbaterile s-au făcut pe marginea proiectului nr 281. Când toate „argumentele” de împotrivire au căzut în fața faptelor de evidență de necontestat a prezenței fenomenului separatist în Republica Moldova, relevat de reprezentanții PLR în Grupul de lucru asupra poiectului, unul dintre oponenți a recurs la metoda patefonului stricat, ținând-o una și bună că nicăieri în altă țară din lume, nici măcar la ucraineni nu există incriminarea expresă a separatismului, deși nu este adevărat.

     Replica noastră era că ucrainenii nu au avut până acum probleme de acest gen, pe când Republica Moldova se confruntă cu fenomenul din 1990 încoace neîntrerupt. Iată că în disputa noastră intervin prompt și ucrainenii, ei adoptând azi în prima lectură un proect de lege cu adresă expresă: condamnarea și combaterea  separatismului.

Deputații ucraineni dau și definiția separatismului pe care „prudenții„ noștri parteneri de Coaliție au respins-o cu tot dinadinsul.

Pe când oare vom avea în Parlamentul de la Chișinău o majoritate a Demnității Naționale?