Apel la Solidaritate Națională

WP_20141105_005

Partidul Liberal Reformator

Apel la Solidaritate Națională

Se adresează tuturor forțelor politice pro-europene, oamenilor de bună credință de la sate și orașe, femeilor, tineretului, reprezentanților minorităților naționale.

Cetățeni ai Republicii Moldova,

În fața turului doi al alegerilor pentru funcția de șef al statului, Republica Moldova s-a pomenit din nou la răspântie. Cei doi candidați rămași în listele de vot reprezintă nu doar forțe politice diametral opuse ca ideologie, orientare geopolitică și principii de organizare socială, economică și politică a statului. Ei reprezintă falii istorice diferite, pe care, în funcție de rezultatul votului din 13 noiembrie, se va așeza cursul  Republicii Moldova și implicit,  noi, cetățenii acestui stat.

Igor Dodon este reprezentantul trecutului depărtat – cel imperial, rus și sovietic, dar și al trecutului apropiat – cel comunist mafiotic al lui Voronin. În același timp Dodon este astăzi exponentul puterii corupte, al sistemului oligarhic construit de Voronin și preluat de noii oligarhi, sistem care ține în captivitate statul, fură cu nemiluita din bunurile și banii statului, provoacă și adâncesc sărăcia în rândurile a milioane de cetățeni. Dodon este căpetenia coloanei a cincea a Kremlinului, întreținută cu bani grei de acesta, iar partidul lui – un regiment de omuleți verzi parașutat în Republica Moldova pentru a continua, prin alte metode, cele politice, războiul dezlănțuit împotriva noastră  în 1992 cu scopul contracarării apropierii de România. Iar mai nou, și de Uniunea Europeană cu care Republica Moldova are deja semnat un Acord de Asociere.

Votul masiv împotriva lui Dodon va însemna ruperea definitivă de trecutul devastator care ne ține pe loc, în mlaștina  urii de clasă și de neam, care dărâmă viața generației chinuite de comunism și ucide viitorul generației tinere.

Maia Sandu reprezintă generația tinerilor instruiți și pregătiți să rupă lanțurile grele ale acelui trecut care nu doar ne ține pe loc, dar ne trage cu putere înapoi, ne alungă tinerii de acasă, ne pustiește satele și ne face, din ce în ce mai grele, povara sărăciei și păcatul deznădejdii. Prima verigă a lanțului care trebuie rupt este veriga marii corupții pătrunse adânc în clasa politică și în miezul unui sistem juridic subjugat de puterea oligarhă.

Partidul Liberal Reformator care a pornit primul lupta contra sistemului oligarhic de la putere cheamă cetățenii de bună credință, indiferent de etnie, la solidaritate națională în votul contra oligarhiei corupte, reprezentate de candidatul coloanei a cincea Dodon.

La 13 noiembrie votul solidar al nostru, al cetățenilor conștienți, trebuie să dea Europei și lumii un semnal bine deslușit că poporul Republicii Moldova este în putere să combată cu hotărâre molima corupției și să urmeze cu demnitate calea integrării europene, pe care a pornit, spre binele și prosperarea tuturor cetățenilor. Așa să ne ajute Dumnezeu!

Chișinău, 4 noiembrie 2016